Vanilla Sugar Scrub – DIY

(voor Nederlands scroll naar beneden)

DIY Sugar Scrub

The weather is so good for the time of year! I am definitely enjoying the sun on the balcony, where there is hardly any wind. The only downside of this kind of weather is that is pretty dry (or at least where I am living). I have a very sensitive skin and when the air is dry, my skin gets itchy. My father has the same kind of skin and told me he can even tell you that it will be a sunny winter day if his skin is itching the day before. Maybe I should sign him up for ‘Hollands got Talent’ 😉

To take care of my dry skin I always use a lotion after showering. But a nice scrub before is even better! Because making a scrub is very easy, I made one myself. You probably read it before on another blog (or you’ve read my post on another sugar scrub), but I still want to share with you my homemade sugar scrub recipe. For the container I used an empty BodyButter can.

Works also perfect as a present!

What you need

– sugar (I used cane sugar, because of the structure)
– olive oil (or any other natural oil)
– ‘vanilla zest’
– empty container

What you do

1. Fill your container for 90% with sugar and add at least 1 teaspoon of vanilla

DIY Sugar Scrub
2. Add enough oil to get the sugar fully saturated
3. Stir everything together
4. If you want to make it look good, add a nice (waterproof!) label
5. Happy showering!

DIY Sugar Scrub DIY Sugar Scrub
~~~~~~~

Vanille Suiker Scrub

Het weer is zo heerlijk voor de tijd van het jaar! Ik ben er zeker van aan het genieten op het balkon, waar er bijna geen wind is. Het enige nadeel van dit weer is dat het ook vrij droog is (tenminste waar ik woon). Ik heb een gevoelige huid en als de lucht droog is, wordt m’n huid jeukerig. Mijn vader heeft dezelfde soort huid en vertelde me dat hij je door deze jeuk een dag van tevoren kan vertellen of het een zonnige droge winterdag wordt. Misschien moet ik ‘m opgeven voor Hollands got Talent 😉

Om goed voor deze droge huid te zorgen smeer ik me altijd in na het douchen. Maar hiervoor even lekker scrubben is nog beter! Omdat het maken van je eigen scrub heel makkelijk is, heb ik er zelf eentje gemaakt. Je hebt het waarschijnlijk al eerder gelezen op een ander blog (ik heb al eens een scrub gepost), maar ik wil je mijn huisgemaakte scrub niet onthouden. Ik gebruikte een oud BodyButter bakje om het in te bewaren.

De scrub is ook leuk om kado te doen!

Dit heb je nodig

– suiker (ik heb rietsuiker gebruikt, vanwege de structuur)
– olijfolie (of elke andere natuurlijke olie)
– ‘vanillerasp’
– leeg bakje of potje

Dit doe je

1. Vul je potje voor 90% met suiker en minimaal 1 theelepel vanille
2. Voeg zoveel olie toe, dat alle suiker verzadigd is
3. Roer alles goed door elkaar
4. Als je het nog wat mooier wil maken kun je het bakje versieren met een (watervast!) label
5. Veel doucheplezier!

Leave a Reply