A healthy start

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Healthy Juice Recipe

Happy 2014 to all of you!

I don’t do New Years resolutions, I make them up during the year. But if I would have one, ‘drinking healthy juices’ would be it. Why? Because I got a juicemaker! Woohoo! Not even from Santa or Sinterklaas, but from my parents. My father got it from a colleague a few weeks ago, because that person had too many devices in his/her closet… I am not complaining here. My parents didn’t know what to do with it and asked me if I wanted to have it. So I got an unintended big Christmas present! And decided I want to share my first juice making with you guys.

Now my collection of kitchen devices consists of R2D2 (bread machine), R2D2’s little brother (ice-cream machine) and Wall-E (juice maker), I like big families 🙂
(I started with a pretty sweet and easy to drink one, just to give me courage to make beet, carrot or spinach juices)

What you need (for 1 glass)

– 2 apples
– 1/2 cucumber
– 1 slice of lemon without skin
– 1/2 tablespoons of chia seeds

Put everything except for the chia seeds in the juicemaker. Sprinkle the seeds on top and drink your vitamines!

Healthy Juice Recipe

~~~~~~~~~

Een gezonde start

Een heel gelukkig 2014 voor jullie allemaal!

Ik doe niet aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, ik bedenk ze het hele jaar door. Maar als ik er eentje zou hebben dan zou het zeker ‘het drinken van gezonde sapjes’ zijn. Waarom? Omdat ik een sapmachine heb gekregen! Woehoe! Niet eens van de Kerstman of Sinterklaas, maar van m’n ouders. Mijn vader kreeg de machine een paar weken geleden van een collega, omdat hij/zij teveel machines in de kast had staan… Ik klaag niet. Mijn ouders wisten niet zo goed wat ze er mee moesten doen en vroegen mij of ik ‘m wilde hebben. Dus heb ik een onbedoeld groot kerstkado gekregen! En besloten dat ik mijn eerste ‘sapmaakpoging’ met jullie wil delen.

Mijn collectie keukenapparaten breidt zich langzaam uit: R2D2 (broodbakmachine), R2D2’s kleine broertje (ijsmaker) en Wall-E (sapmachine). Ik hou van grote families 🙂
(Ik ben mij sapavontuur begonnen met een makkelijk te drinken variant, om me een beetje moed te geven ook bieten, wortel en spinaziesap uit te proberen)

Dit heb je nodig (voor 1 glas)

– 2 appels
– 1/2 komkommer
– 1 schijfje citroen zonder schil
– 1/2 eetlepel chiazaadjes

Doe alles in de sapmachine, behalve de chiazaadjes. Strooi de zaadjes op je drankje en proost op de vitamines!

Healthy Juice Recipe

Leave a Reply

%d bloggers like this: