Down the Rabbit Hole

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Alice in Wonderland cat

Last weekend my mind was a bit in Holland. At Lowlands to be precise. The Lowlands festival is the best and most creative music festival I went to. Unfortunately the last few years the rest of Holland seems to think exactly the same, because it is so hard to get tickets. My last Lowlands was about 8 years ago, but to get a little bit of the Lowlands feeling I watched a few hours of live stream and listened to the radio station 3FM who was covering bits of the gigs.

It was on that radio station I heard about a new festival the Lowlands organization wants to set up. I immediately went to downtherabbithole.nl to have a look. But the only information they are giving is a psychedelic video and a postbox address you can send your letter or package to.

You probably know I am a very curious person and this website is a huge trigger. That’s why I want to send them a nice little package with a little note that explains which things I would love to see at the future festival. To stay with the ‘Down the Rabbit Hole’ theme, I decided to sew the Cheshire Cat from the latest Alice in Wonderland movie. The stuffed cat head accompanied by a little note will be mailed to the mailbox address, and then we will see what happens……

Update 14-11-2013: I’ve received a handwritten postcard with a very happy message. I am a very cool person and they liked my package. I will also recieve a ticket! Yeah! Check more details about the festival here.

What you need

– piece of black fabric
– fabric paint/marker
– stuffing
– needle, thread, chalk and sewing machine

What you do

1. Fold the piece of black fabric in half

image: http://www.moviedime.com/images/alice-in-wonderlandcheshire-cat-smiletim-burton-mo1.jpg
2. Draw the head of the cat with chalk from the picture above on the black fabric (so, just the shape of the head)
3. Now pin the two pieces of fabric together, so you can cut the head out with a 1 cm border

Draw and pin
4. Sew the head by following the shape you drew on the fabric (by hand or machine), but leave 10 cm open
5. Cut away most of the 1 cm border at the ears, otherwise they wont stick out
6. Turn the fabric inside out

image: http://decalsandskins.com/sticker-blog/wp-content/uploads/alice-in-wonderland-cheshire-cat-skin.jpg
7. Draw the eyes and mouth with chalk on the head as you see in the picture above

drawing eyes and mouth
8. Now paint the eyes green and the teeth white and yellow (put a little carton in between the layers of fabric)

Filling it
9. Stuff the head with filling and sew to close the hole.

~~~~~~~~~~

Down The Rabbit Hole

Vorig weekend was ik met mijn gedachten een beetje in Nederland. Op Lowlands om precies te zijn. Lowlands is, wat mij betreft, het beste en meest creative muziekfestival waar ik geweest ben. Helaas dacht de rest van Nederland daar de laatste paar jaar ook zo over, want het is erg lastig om kaartjes te krijgen. Mijn laatste Lowlands was alweer zo’n 8 jaar geleden, maar om een klein beetje het Lowlands gevoel te krijgen heb ik een paar uur livestream gekeken en geluisterd naar 3FM.

Op 3FM hoorde ik ook over een nieuw festival dat de organisatie van Lowlands wil gaan opzetten. Ik ben meteen naar downtherabbithole.nl gegaan om te kijken wat het inhoudt, maar de enige informatie die ze je geven is een psychedelische video en een postbusnummer waar je je brief of pakketje naar toe kan sturen.

Je weet misschien al dat ik een erg nieuwsgierig persoon ben en deze website is een enorme ‘trigger’. Daarom wil ik ze een klein pakketje sturen met een een briefje waarop te lezen is wat ik graag zou willen zien op het toekomstige festival. Om bij het ‘Down the Rabbit Hole’ thema te blijven besloot ik de kat uit de laatste Alice in Wonderland film te naaien. De kattenhoofd ‘knuffel’ en het briefje stuur ik naar ze op, en dan zien we wel wat er gebeurt……

Update 14-11-2013: Ik heb een handgeschreven kaartje toegestuurd gekregen. En ik word er helemaal blij van, want ik krijg ook een gratis kaartje! Yeah! Kijk voor meer details hier en zie het kaartje hieronder.

DTRH kaartje

Dit heb je nodig

– een stukje zwarte stof
– textielverf/markers
– vulling
– naald, draad, krijt en naaimachine

Dit doe je

1. Vouw de zwarte stof dubbel
2. Teken de kop van de kat van de afbeelding hierboven met krijt op de zwarte stof (alleen de vorm van het hoofd)
3. Speld de twee stukken stof aan elkaar, zodat je het hoofd kan uitknippen met een rand van 1 cm
4. Naai het hoofd door lijn te volgen die je op de stof getekend hebt (met de hand of de machine), maar laat ± 10 cm open
5. Knip het meeste van de 1 cm rand bij de oren weg, anders vallen die een beetje weg
6. Draai de stof binnenstebuiten
7. Teken de ogen en mond met kalk op het hoofd, zoals je kan zien in de afbeelding hierboven
8. Kleur de ogen groen en de tanden wit met geel (stop een stukje karton tussen de twee lagen stof)
9. Vul het hoofd met vulling en naai het gat dicht

One Comment on “Down the Rabbit Hole

  1. Pingback: A Pumpkin in Wonderland | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d bloggers like this: