Quick and Easy Raspberry Ice-cream – vegan

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Frambozenijs

Summer is still here! I am surprised, because it is a long time ago that I experienced a summer this long! Don’t get me wrong, I am not complaining. It gives me the prefect excuse to keep making more ice-cream.

While we were at the Greentunes Festival we had a fresh ‘creamy’ vegan ice-cream from Veganz. They have a special machine where they put in a block of rice milk ice-cream and add two things of your own choice to determine the flavor like chocolate, strawberry, almonds or cornflakes. I had one with raspberry and chocolate and it was really delicious. So back home I searched for a recipe to make rice milk ice-cream. And I did, but it didn’t turn out the way I expected. It still tasted good though, but the structure wasn’t creamy at all. In the end it looked more like sorbet ice-cream, but at least a healthy variant. A perfect ice-cream for a hot day, not too sweat, full of fruits and refreshing.

I based it on this recipe.

What you need

– 500 grams of frozen raspberries
– 1/2 cup of agave nectar
– 2 1/2 cup of rice milk unsweetened
– 2 teaspoons of lemon juice

What you do

1. Put all the ingredients in a blender and blend until you get a smooth mixture

Blending
2. Freeze the mixture with an ice-cream maker following the ice-cream maker instructions
3. Put the ice-cream in the freezer for a little while, until it is solid, but not hard frozen (you can do that, but then you will need an ice pick to get the ice-cream out of the container :))

~~~~~~~~~~~

Snel en Makkelijk Frambozenijs – vegan

Het is nog steeds zomer! Ik ben verrast, want het is lang geleden dat ik een zomer heb meegemaakt die zo lang duurt! Begrijp me niet verkeerd, ik klaag niet. Het geeft me een goed excuus om meer ijs te blijven maken.

Toen we bij het Greentunes Festival waren hebben we een vers ‘romig’ ijsje gegeten van Veganz. Ze hebben een speciale machine waar een blok rijstijs in wordt gedaan en daaraan voegen ze twee ingredienten van jouw keuze toe om het een smaak te geven, zoals chocolade, aardbei, amandel of cornflakes. Ik heb er eentje gegeten met framboos en chocolade en het was heerlijk! Eenmaal thuis heb ik gezocht naar een recept om zelf rijstijs te maken. En ik heb het ook gemaakt, maar het is niet geworden zoals ik verwacht had. Het was nog steeds erg lekker hoor, maar de structuur was niet romig. Uiteindelijk leek het meer op sorbetijs, maar wel een gezonde variant! Een perfect ijsje voor een warme dag, niet te zoet en vol met fruit en frisheid.

Ik heb het op dit recept gebaseerd.

Dit heb je nodig

– 500 gram bevroren frambozen
– 1/2 kopje agave nectar
– 2 1/2 kopje rijstmelk (ongezoet)
– 2 theelepels citroensap

Dit doe je

1. Stop alle ingredienten in en blender en mix totdat je een glad mengsel krijgt
2. Giet het mengsel in de ijsmaker en vries het ijsĀ  volgens instructies van de ijsmaker
3. Zet het ijs nog even in de vriezer, totdat het stevig is, maar niet te lang anders wordt het te hard (te hard is niet erg, maar dan heb je een ijspriem nodig om het ijs uit de bak te halen :))

Leave a Reply

%d bloggers like this: