Fake it

(voor Nederlands scroll naar beneden)

image: devegetarischeslager.nl

Being a vegetarian for more then 10 years now means I am so used to cooking without a meat product that I often forget I can use tofu or seitan to give my meals a bite. When I started to cook vegetarian, I didn’t know how to make tofu taste good and I thought lentils were a bridge too far for me. So a lot of meals were accompanied by vegetarian burgers. But trust me: not anymore. And when I want to get a meaty texture I use Quorn. Yes, Quorn has now arrived in Germany! Moving to South Germany and experiencing they were not selling Quorn in the supermarket was a bit of a disappointment. I love Quorn for its taste and texture. Unfortunately it is not my favorite in ‘fake meatland’ anymore. I say unfortunately because they’ve come up with a meat replacement that really tastes and acts like meat (or fish), but the manufacturer is based in Holland! Don’t get me wrong, I am not craving meat or anything. It is just a huge step in vegetarian food business if even top chefs think that what they eat is meat. And, well, I have to admit, I like the fact I can eat a sandwich with vegetarian ‘tuna-salad’. I really hope the company that produces the most delicious fake meat in the world, The Vegetarian Butcher, is going to take over the world. When you are in Holland, go and visit their store in Den Haag or buy their ‘fake chicken’ in the supermarket to see it for yourself. Trust me, now that they’ve convinced Holland, more will follow. They already have stores in Finland, Portugal, Belgium and Germany, but that’s mostly for large quantities. It shouldn’t take long before they will sell small portions! Yeah, looking forward to that!

Find more information also here and here.

~~~~~~

Doen Alsof

Ik ben nu meer dan 10 jaar vegetariĆ«r en dat betekent dat ik er niet meer bij na hoef te denken hoe ik maaltijden moet koken zonder vlees. Ik vergeet zelfs vaak dat ik ook tofu of seitan kan gebruiken om mijn maaltijden meer ‘stevigheid’ te geven. Toen ik vegetarisch begon te koken, wist ik niet hoe ik tofu lekker klaar kon maken en dacht ik dat linzen al helemaal een brug te ver waren voor mij. Dus werden veel maaltijden vergezeld door vegetarische burgers en ‘nepgehakt’. Maar geloof me: nu niet meer. En als ik een beetje een vlezige textuur aan m’n maaltijd toe wil voegen gebruik ik Quorn. Ja, Quorn is nu ook in Duitsland gearriveerd! Verhuizen naar zuid-Duitsland en ervaren dat ze geen Quorn verkopen in de supermarkt was een beetje een teleurstelling voor mij. Ik vind Quorn geweldig door z’n smaak en textuur en ik kan het nu eindelijk weer af en toe gebruiken in een maaltijd. Helaas is het niet mijn favoriet meer in ‘nep-vleesland’. Ik zeg helaas, omdat er nu een vleesvervanger is ontwikkeld die echt smaakt en zich gedraagt als vlees (of vis), maar vooral te verkrijgen is in Nederland. Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet supergraag vlees eten ofzo. Het is gewoon een enorme stap in ontwikkeling van plantaardig vlees als zelfs topkoks denken dat wat ze te eten krijgen echt vlees is. En ik moet toegeven dat ik het ook wel lekker vind om een broodje vegetarische ‘tonijnsalade’ te kunnen eten. Ik hoop echt dat het bedrijf dat het lekkerste nep-vlees in de wereld maakt, De Vegetarische Slager, de wereld gaat overnemen met z’n producten. Als je in de buurt van Den Haag bent kun je een bezoekje brengen aan hun conceptstore of koop gewoon de nep-kipstukjes bij de Jumbo, Coop of bij een van de andere verkooppunten in Nederland (er zijn er veel!). Geloof me, nu ze Nederland hebben overtuigd, zullen er meer landen volgen. Er zijn ook al winkels in Finland, Portugal, Belgie en Duitsland, maar die verkopen vooral nog grote hoeveelheden. Het zou niet lang meer moeten duren voordat er kleine verpakkingen verkocht worden! Yeah, ik kijk er naar uit!

Meer informatie ook hier en hier te vinden.

Leave a Reply

%d bloggers like this: