Fruity and Fresh Popsicles

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Fresh and Fruity Popsicle

Really? My weather.com app is not joking (or suddenly giving temperatures in degrees Fahrenheit). I know, for a few of you 37 degrees Celsius is normal or at least doable. But I am from Holland! That means: used to wind, rain and temperatures going from -10 degrees to 27 degrees Celsius, but mostly it is something in between 5 and 15 degrees Celsius. In South Germany, where I live now, the wind is mostly gone (yay!) and it is less humid (positive, especially when it is something below zero). But 37 degrees Celsius? On the day we planned to go to the Greentunes Festival? At least there are some ice-lollies in the fridge to cool us down once we are home again. A nice cool treat, without any sugar!

What you need

– 1 banana
– 1 cup of forest fruit (from the freezer or fresh)
– 1 1/2 cup of orange juice

What you do

1. Blend all the ingredients
2. Pour the mixture in ice-lolly molds and freeze
3. After a few hours of freezing enjoy!

Extra good but less healthy: dip them in some melted chocolate

~~~~~~~~

Fruitig en Frisse Ijsjes

Echt? Mijn weather.com app maakt geen grapjes (of geeft plotseling de temperaturen aan in Fahrenheit). Ik weet dat voor een paar van jullie 37 graden Celsius normaal is, of tenminste te doen. Maar ik kom uit Nederland! Dat betekent: gewend aan wind, regen en temperaturen die variƫren van -10 tot 27 graden, maar meestal blijven deze steken ergens tussen 5 en 15 graden Celsius. In het zuiden van Duitsland, waar ik nu woon, is er vaak geen wind (jeeh!) en minder vochtig (positief, helemaal wanneer het koud is). Maar 37 graden Celsius? Op de dag dat we gepland hebben om naar het Greentunes Festival te gaan? We hebben in ieder geval ijsjes in de vriezer die ons af koelen als we weer thuis zijn. Een lekkere koude traktatie, zonder suiker!

Dit heb je nodig

– 1 banaan
– 1 kopje bosvruchten (vers of uit de vriezer)
– 1 1/2 kopje sinaasappelsap

Dit doe je

1. Mix alle ingrediƫnten in een blender
2. Giet het mengsel in ijsvormpjes en vries ze in
3. Na een paar uur van vriezen geniet ervan!

Extra lekker, maar minder gezond: dip de ijsjes in een beetje gesmolten chocolade

Leave a Reply

%d