Old Knitting Needles and Gardening

(voor Nederlands scroll naar beneden)
Knitting Needles and Gardening

When I started knitting (about 3 years ago), I got a load of knitting needles from my mom, grandma and mother-in-law. Some are still good to use, but I prefer to knit on short needles and there are a lot of needles with the same size. So I could just throw away a few old ones. Yeah, that’s not me. I wait until it will serve another goal. In this case I used them give the plants a little support. I’ve got a bunch of violets in pots outside and they just can’t stop growing! That’s why I gave them a few knitting needles to rest their branches and to get their sunny side up.
You can also use old knitting needles to make little signs for your vegetable garden, but since I only got strawberries and raspberries on the balcony, I think I will manage without signs 🙂
Do you know more ways to give old knitting needles a second life?

Gardening and Knitting Needles

~~~~~~~~~

Oude Breinaalden en Tuinieren

Toen ik net begon met breien (ongeveer 3 jaar geleden), heb ik een enorme lading breinaalden gekregen van m’n moeder, oma en schoonmoeder. Sommigen worden nog steeds gebruikt, maar ik geef de voorkeur aan breien op korte naalden en er zitten veel naalden tussen met dezelfde dikte. Daarom zou ik dus een paar oude naalden gewoon weg kunnen doen. Neeeh, dat is niets voor mij. Ik wacht gewoon totdat ik ze kan gebruiken in een andere setting. In dit geval heb ik de naalden gebruikt om een paar plantjes wat meer steun te geven. Ik heb bakken met viooltjes op het balkon staan en deze plantjes houden gewoon niet op met groeien! Daarom heb ik ze een paar breinaalden gegeven waar ze hun takken op kunnen laten rusten en om ze van hun beste kant te laten zien.
Je kan ook oude breinaalden gebruiken om bordjes van te maken voor in de groententuin, maar omdat er alleen maar aardbeien en frambozen groeien op het balkon, denk ik dat ik het wel red zonder bordjes 🙂
Weet jij nog meer manieren om oude breinaalden een tweede leven te geven?

3 Comments on “Old Knitting Needles and Gardening

  1. Haha wat een goed idee! Meestal vind ik het juist fijn om meerdere paren te hebben, voor als je midden in een project zit en je wilt toch ook iets nieuws beginnen op dezelfde maat naalden.. Volgens mij kun je er ook een raster mee maken om in te weven 😉

Leave a Reply

%d