Hola Unblocker

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Hola

It sometimes feels as if I live in the land of blocked music videos. Well, wait! I do live in the land of block music videos! Here in Germany almost everything is protected by the GEMA. You can read the whole story here, because it is such a big deal, someone wrote a wikipedia page about it. This and because I cannot watch my favorite TV shows in it’s original language (the foreign tv shows are dubbed on German television) without downloading (illegal here, so I better not do that…) or streaming them supersmall, I am very happy with Hola unblocker. I don’t know how it works exactly, but what I do know is it works with the browsers Firefox and Chrome and it makes the website think you are located in the right country for watching the videos. This way you can watch TV shows and music videos without being blocked. In works for a few countries and more countries are added by the week (or you can write a script for a specific website)

Install Hola on your computer by going to their website and install the application. It is as simple as that! It should work straight away.

~~~~~~~~~~

Hola Deblokkering

Soms lijkt het wel alsof ik in het land van de geblokkeerde muziekvideo’s leef. Oh, wacht! Ik woon echt in het land van de geblokkeerde muziek video’s! Hier in Duitsland wordt bijna alles beschermd door de GEMA. Je kan het hele verhaal  hier lezen. Omdat het meer mensen dwars zit, heeft iemand er een wikipedia pagina over geschreven. Dit en omdat ik mijn favoriete tv shows niet in de originele taal kan bekijken (de buitenlandse programma’s worden bijna allemaal nagesynchroniseerd op de Duitse tv) zonder te downloaden (illegaal hier, dus dat kan ik maar beter niet doen…) of superklein te streamen, ben ik heel blij met Hola. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar wat ik wel weet is dat het werkt met de browsers Firefox en Chrome en het laat de website denken dat je je in het land bevindt waar je je moet bevinden om de video’s te bekijken. Op deze manier kun je tv shows en muziekvideo’s bekijken zonder blokkeren. Het werkt voor een paar landen, maar er worden steeds meer landen toegevoegd (of je kan zelf een script schrijven voor een bepaalde website).

Installeer Hola op je computer door naar hun website te gaan en de applicatie te installeren. Zo simpel is het! Het zou meteen moeten werken.

Leave a Reply