Upyarn your Lamp – Ikea Hack

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Ikea hack

Originally, I bought the Väte lamps for a DIY, I just didn’t know what to do with it exactly. I started by painting some flowers on it, but in the end it felt like they were lamps from the childrens room. I was looking for a nice sophisticated look, not a childish design! One quick look at my wool store cabinet (yes, I have one and I am so happy with it :)) and the solution was there. Like I did with my mirror, I was going to ‘upyarn’ my nightstand lights. And it happended! So happy with the result. The only thing I regret is trying to paint them first, because you can still see the images I painted when the light is on. Maybe I should pay another visit to Ikea?

What you need

– a Väte lamp from Ikea
– yarn in your desired colors
– glue, simple paper glue is fine

What you do

1. Grab your Ikea lamp and your yarn
2. Wrap the yarn from top to bottom around the lamp – make sure the rows connect

Wrapping the yarn
3. Glue the yarn about every 10 centimeters, you need more glue once you’ve reached the bottom
4. Use different colors, but don’t use only dark colors  (you will not get enough light from your lamp)

Ikea hack Ikea Hack

~~~~~~~~~

‘Upyarn’ je lamp – Ikea Hack

Het was mijn bedoeling iets met de witte Väte lampen van Ikea te doen toen ik ze kocht. Ik wist toen alleen nog niet wat. Ik dacht dat het een goed idee was er een paar bloemen op te schilderen, maar uiteindelijk had ik het idee dat ik lampjes voor een kinderkamer naast m’n bed had staan. Ik zocht naar een interessante en rustige look, niet een kinderachtig design. Een snelle blik om mijn wolkast (ja ik heb er een en ben erg blij ermee :)) en de oplossing was daar. Zoals ik al eerder deed met mijn spiegel zou ik de lampjes gaan ‘upyarnen’. En ik heb het gedaan! Ik ben zo blij met het resultaat. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik ze eerst geschilderd heb. Als het licht aan staat kan je op bepaalde plekken de bloemen er nog doorheen zien komen. Misschien toch maar weer een bezoekje aan Ikea brengen?

Dit heb je nodig

– een Väte lamp van Ikea
– garen/wol in de gewenste kleuren
– lijm, simpele papierlijm werkt prima

Dit doe je

1. Neem je Ikea lamp en garen
2. Draai het garen van boven naar beneden om de lamp – zorg dat de rijen elkaar goed aansluiten
3. Lijm het garen ongeveer elke 10 cm vast, naar beneden toe heb je meer lijm nodig
4. Gebruik verschillende kleuren, maar zorg ervoor dat genoeg lichte kleuren gebruikt (anders geeft je lamp niet genoeg licht)

2 Comments on “Upyarn your Lamp – Ikea Hack

  1. Pingback: Upyarn your Lamp | ShoutYourSite

  2. Pingback: Upyarn your Lamp | DIYDIY

Leave a Reply

%d