YouTube Yoga

(voor Nederlands scroll naar beneden)

YouTubeYoga

It took me a long time to admit that relaxation is as good for a body as exercising. The reason why it took me so long? The teeth grinding and other tooth problems made me realize I had to find a way to relax my jaw and neck. So I looked at yoga. (My mom is doing this for so long, even before it was cool. She is a happy mom, now that I have finally started doing yoga as well.) Taking lessons is a bit too expensive right know (also because I already pay for the volleyball club) and an internet search was born. The main thing is, I don’t want to do just yoga poses, but a whole routine where someone takes you through a series of poses. I was happy when I found a YouTube channel, EkhartYoga, where they provide over 300 yoga videos (some routines, some poses) including a jaw relaxation routine. And the best thing? The teacher is down to earth and makes yoga easy accessible for everyone (I think she is Dutch and I reckon we Dutch people like ‘down to earth’ :)). Why I write this post? After a few weeks of doing this ‘jaw relaxation‘ before I go to bed, I already feel a difference. It also makes me more aware of the tension in my neck and jaw area. So, for everyone with the same problem: give it a try! You can be a total beginner (as I am), because Esther (the teacher) gives you other options if a certain pose is too difficult. And if you don’t have any jaw problems: give it a try! The YouTube channel has so many videos, you will definitely find routines you like. You can also check out their website, for paid (longer) classes, but there are so many free options, I am still doing these!

~~~~~~~

YouTube Yoga

Het heeft lang geduurd voordat ik toe wilde geven dat ontspanning net zo goed voor een lichaam is als inspanning. De reden waarom dit zo lang geduurd heeft? Tandenknarsen en andere tandproblemen hebben me wakker geschud en ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar een manier om mijn kaak en nek te ontspannen. Ik heb daarom gekeken naar yoga oefeningen. (Mijn moeder doet dit al zo lang, nog voordat het hip en cool was. Ze is blij dat ik eindelijk heb toegegeven aan yoga.) Lessen volgen bij een yogastudio is een beetje te duur nu (ook omdat ik al lid ben van een volleybalvereniging), dus ben ik een zoektocht op het internet begonnen. Het belangrijkste voor mij is: ik wil niet alleen maar yoga houdingen doen, maar een les waarin iemand je langs verschillende poses leidt. Ik was dan ook blij verrast toen ik een YouTubekanaal vond, EkhartYoga, met meer dan 300 yoga videos (waaronder lessen en houdingen), inclusief een ontspanningsles voor de kaak. En het beste? De lerares is heerlijk nuchter en maakt yoga toegankelijk voor iedereen (ik denk dat ze Nederlandse is en ik denk dat wij Nederlanders houden van het ‘met beide benen op de grond’ gevoel). Waarom ik dit schrijf? Ik doe deze kaakontspanningsles nu een paar weken, voordat ik naar bed ga, en ik merk nu al een verschil. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik beter merk wanneer ik m’n nek of kaak gespannen hou. Dus voor iedereen met dezelfde soort problemen: probeer het! Het is absoluut niet erg dat je een beginner bent (zoals ik), want Esther (de lerares) geeft je andere opties als een bepaalde pose te moeilijk is. En als je geen kaakproblemen hebt: probeer het! Het YouTube kanaal heeft zoveel videos, je vindt er zeker een paar videos met lessen die je leuk vindt. Je kan ook naar hun website gaan, voor betaalde (langere) lessen, maar ik ben voorlopig wel zoet met de gratis opties!

De lessen zijn helaas alleen te volgen in het Engels. Ik heb gekeken of de ondertiteling (die kun je aanzetten in een YouTube video) een beetje logisch was, maar die is helaas nog niet goed genoeg. Gelukkig kun je ook al veel bereiken door te kijken!

Leave a Reply

%d bloggers like this: