Inkodye Project

(voor Nederlands scroll naar beneden)

I discovered Inkodye a few months ago, but the weather wasn’t quit right to work out a project. That sounds strange, don’t you think? Well, the Inkodye works a bit like a photo negative. Once it comes into contact with (sun) light, it will become darker. Fortunately this process takes about 30 minutes instead of the 1 second you will experience with the negatives. The sun appeared a few days ago, this way I could give Inkodye a try.
What you do is print the photo or drawing in negative on a transparency sheet. Take a t-shirt, or other piece of fabric and ‘color’ the area where the print should come (in a room where lights are dimmed). Place the print on the colored area and top it with¬† a glass plate. Then put it out in the sun and see the magic – the area you put Inkodye on slowly gets some color. After about 30 minutes you get everything inside, wash your fabric twice and you have a great print! I experienced some ¬†small problems, but found all the solutions on their website.
This site features great tutorials and check the website Every Day a Shirt to get some inspiration. I will also keep you updated about my own Inkodye project!

Have fun!

~~~~~~~~~

Inkodye Project

Ik heb Inkodye een paar maanden geleden ontdekt, maar het weer was nog niet echt goed om een project uit te voeren. Dat klinkt raar, vind je niet? Dat komt omdat Inkodye een beetje als een foto negatief werkt. Als het in contact komt met (zon) licht, kleurt het. Gelukkig duurt dit proces ongeveer 30 minuten in plaats van de 1 seconde die negatieven nodig hebben om te reageren. De zon kwam een paar dagen geleden tevoorschijn en daardoor kon ik de Inkodye uitproberen.
Wat je doet is eerst een foto of tekening in negatief op een transparant vel printen. Neem een t-shirt of ander stuk stof en smeer het gebied waar de print moet komen in met Inkodye (in een kamer waar de lichten gedimd zijn). Leg de print op het gedeelte met de verf en plaats daar een glasplaat op. Nu kan het geheel buiten in de zon worden gelegd en zie je langzaam het stuk stof dat ingesmeerd is kleuren. Na ongeveer 30 minuten neem je alles weer mee naar binnen en was je de stof twee keer. Nu heb je je eigen print op stof! Er waren wat kleine probleempjes, maar de antwoorden heb ik allemaal gevonden op hun website.
Op de site staan een aantal handleidingen en bekijk de website Every Day a Shirt voor meer inspiratie. Ik zal je ook op de hoogte houden van mijn eigen Inkodye avontuur!

Veel plezier!

2 Comments on “Inkodye Project

  1. Wat een leuk blog maak je! Ik vroeg me af waar je inkodye gekocht had? Ik heb er een tijd geleden ook over gelezen maar omdat het zo nieuw was ging ik er van uit dat het nog niet in Europa verkrijgbaar is.

    Liefs,

    Evelien

Leave a Reply

%d bloggers like this: