Container Re-use

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Body Butter Container

Such a shame ‘The Body Shop’ and ‘Lush’ stopped their return service. A few years ago it was possible to bring back your shampoo bottles and save some waste. I am not sure why they do not offer it anymore, but I figured out a way in which I am not just throwing away these bottles and container. The smaller ones I use and refill for my toiletry bag, so you can buy the biggest and in comparison the cheapest bottles. However my favourites are the ‘Body Butter’ containers. Once they are empty and you cleaned them you can use them for almost anything. Bathroom storage, for example. My thousand bob pins and hairbands are safe in a beautiful purple one. But think of other small things that used to lay around, like buttons, (ear)rings, safety pins or paperclips.
You can also use your container as a gift box, or, like I did here, as a container for homemade beauty products. Or use them to grow sprouts in. Just don’t throw away these containers!
Do you have ideas what to do with them? Maybe we can join forces and come up with different DIY’s to show ‘The Body Shop’.

Of course you can re-use containers of all sorts, not only the ones from ‘The Body Shop’.

Tip: Change the lids if you have got more than one container or decorate them so you know what is inside.

~~~~~~~~~~

Hergebruik van Bakjes

Zo jammer dat The Body Shop en Lush gestopt zijn met hun retour service. Een paar jaar geleden kon je lege shampooflessen terugbrengen en op deze manier afval besparen (je kreeg waarschijnlijk ook een bepaalde korting). Ik weet niet waarom ze dit niet meer aanbieden, maar ik heb iets bedacht zodat ik de flessen en bakjes niet meer zomaar hoef weg te gooien. De kleine exemplaren gebruik ik en hervul ik voor in m’n toilettas. Op deze manier kan je de grote flessen shampoo kopen, die zijn meteen goedkoper dan de kleinere varianten. Mijn favoriet is echter het Body Butterbakje. Als ze eenmaal leeg zijn en je hebt ze schoongemaakt kun je ze voor heel veel dingen gebruiken. Badkamer bewaardoosjes bijvoorbeeld. Mijn duizend-en-een haarklemmetjes en elastiekjes zitten veilig in een schitterend paars exemplaar. Maar denk aan andere kleine dingen die je rond hebt slingeren, zoals knopen, oorbellen en ringen, veiligheidsspelden of paperclips.
Je kan ze ook gebruiken als kadoverpakking, of, zoals ik eerder gepost heb, gebruiken als een potje voor je huisgemaakte schoonheidsmiddeltjes. Misschien kun je ze gebruiken om zaadjes in te laten ontkiemen, maar gooi ze niet weg!
Heb je een goed idee hoe je deze bakjes kan hergebruiken? Misschien kunnen we de krachten bundelen en The Body Shop de mogelijkheden laten zien wat te doen met lege Body Butterbakjes.

Natuurlijk kun je allerlei soorten bakjes en flesjes hergebruiken, niet alleen die van The Body Shop.

Tip: Verander de deksels als je meer dan een bakje hebt, of versier ze zodat je weet wat je erin bewaart.

Leave a Reply

%d