Soy Latte without Coffee

(voor Nederlands scroll naar beneden)

soy latte

Green tea is my partner during the day. I prefer tea above almost everything else you can drink, because it doesn’t contain sugar and is very refreshing. But sometimes I just need a bit of change and like a different hot drink in between my cups of tea. Hot chocolate is an option, but for me it is something you would drink when it is snowing and cold outside. Since spring has arrived I prefer a coffee free soy latte instead. It is a coffee made from nuts and grains, so actually not a coffee and still tastes very good! I use grain coffee from the brand Bambu, but I am sure there are a lot of different brands out there in grain coffee land.

What you need

– 2 teaspoons of grain coffee
– soy milk
– optional – maple sirup

What you do

1. First fill the glass or cup you are going to drink your coffee from for 2/3 with soy milk
2. Now pour the milk in a small pan en put on medium fire
3. Whisk the milk, so you get a good deal of foam out of it
4. In between whisking, put the grain coffee in a small cup and mix with a bit of water
5. When the milk is hot and foamy put it in the glas/cup, top it with the foam
6. Gently pour in the grain coffee
7. Add some maple sirup if you prefer a sweeter latte

Soja latte

~~~~~~~~~

Soja Latte zonder Koffie

Groene thee is mijn partner gedurende de dag. Ik prefereer groene thee boven bijna alle andere drankjes, omdat het lekker smaakt, geen suiker bevat en dorstlessend is. Maar soms ben ik toe aan een ander warm drankje tussen mijn koppen thee door. Warme chocolademelk is een optie, maar dat drink ik vooral als het koud is en sneeuwt buiten. Omdat het al een paar dagen lente is, is een koffievrije soja latte een betere optie. Deze instant koffie is gemaakt van noten en granen, dus eigenlijk een ‘nep-koffie’ (of eikeltjeskoffie zoals ik het altijd noem), maar smaakt heerlijk! Ik gebruik de granenkoffie van Bambu, maar ik weet zeker dat er veel verschillende merken zijn in granenkoffieland.

Dit heb je nodig

– 2 theelepels granenkoffie
– sojamelk
– optioneel – ahornsiroop

Dit doe je

1. Vul eerst het glas of de mok waar je uit gaat drinken 2/3 met sojamelk
2. Giet de melk in een pannetje en zet het gas op medium
3. Klop de melk met een garde zodat je lekker veel schuim krijgt
4. Tussen het kloppen door doe je de granenkoffie in een klein bakje en meng je het samen met een beetje water
5. Als de melk heet en schuimig is doe je het in je glas/mok, met de schuim daar bovenop
6. Giet de granenkoffie mix daar voorzichtig in
7. Als je een wat zoetere latte wilt, voeg je wat ahornsiroop toe

Leave a Reply

%d