Earth Hour

(voor Nederlands scroll naar beneden)

This weekend, Saturday 23 March at 8:30 pm local time to be precise, it is Earth Hour. An hour in which we can donate one hour of light to the earth. If you are switching off your lights at home you will save energy and the more people switching of their lights, the more energy is saved.  Now I hear you think: what difference will a few lights make? I can tell you: a lot! Especially because not only lights in your home are switched off, but also the lights of important landmarks worldwide. Opera House in Sydney? In the dark. Brandenburger Tor in Berlin? Pitch black. Even the Colosseum is showing its dark side. See here how that turned out last year.
To make people more aware of Climate Change and saving the earth there is the ‘I will if you will’ challenge. Check out this  YouTube channel to see challenges and to participate. There are some serious, but also a lot of very funny ‘I do this if you will do that’ movies.

Check this map to see if there are special events in your area during Earth Hour. But you can also stay at home and have romantic night with your partner, play some board games with friends (and a few candles) or chat with your family without being disturbed by mobile phone, television or computer.

Enjoy Earth Hour!

~~~~~~

Earth Hour

Dit weekend, zaterdag 23 maart om 20:30 om precies te zijn, is het Earth Hour. Een uur waarin we een uur licht kunnen doneren aan de aarde. Als je je lichten bij jou in huis uit doet, bespaar je energie en hoe meer mensen dit doen, des te meer energie er bespaard wordt. Nu hoor ik je denken: een paar lichten maken toch geen verschil? Ik kan je vertellen dat het wel uitmaakt! Helemaal omdat niet alleen jouw lampen thuis uitgaan, maar ook omdat de lampen van veel belangrijke gebouwen wereldwijd uit gaan. Het Opera House in Sydney? In het donker. Brandenburger Tor in Berlijn? Pikkedonker. Zelfs het Colosseum laat zijn donkere kant zien. Bekijk hier hoe dat er vorig jaar uitzag.

Kijk op deze site of er nog evenementen bij jouw in de buurt worden georganiseerd tijdens Earth Hour. Maar je kan natuurlijk ook gewoon thuis blijven en een romantische avond met je partner organiseren, bordspellen spelen met vrienden (en een paar kaarsjes) of gezellig kletsen met familie zonder dat er afleiding is van mobiele telefoon, televisie en computer.

Geniet van Earth Hour!

Leave a Reply

%d