Happy Holidays!

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Chestnuts

I am taking a holiday break, but not without leaving you with a very simple christmas idea: roasted chestnuts. At least for me they embody the feeling of strolling around christmas markets. You can buy them here on the streets, but it is even more fun (and so easy) to make them yourself. And in a certain way they are even healthy 😉

What you need

– Chestnuts
– Powder sugar

What you do

– Preheat the oven on 200 degrees Celcius
– Carve an X in the nuts with a knife

Criss Cross
– Place the nuts in the oven for 10 minutes
– Eat the chestnuts with a bit of powder sugar

Powder sugar and chestnuts

~~~~~~~~

Fijne Feestdagen!

Ik neem even een feestdagen pauze, maar niet zonder dat ik hier een simple kerst idee heb achtergelaten: geroosterde tamme kastanjes. De kastanjes zorgen ervoor dat ik in m’n gedachten op een kerstmarkt loop, in de sneeuw. Je kunt ze hier op straat kopen, maar het is misschien wel leuker (en zo makkelijk) om ze zelf te poffen. En op een bepaalde manier best gezond 😉

Dit heb je nodig

– Tamme kastanjes
– Poedersuiker

Dit doe je

– Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
– Snijd een X in de schil van de kastanjes
– Leg de kastanjes in oven en rooster ze 10 minuten
– Eet de kastanjes met poedersuiker

Leave a Reply

%d