Easy Marzipan Recipe

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Marzipan Kitty

To continue the post from last week, where I showed you a recipe for ‘pepernoten’, I made marzipan. Although marzipan is not a typical Dutch recipe, we eat it when we celebrate Sinterklaas. So, my celebration candy is complete now that I made the marzipan. I didn’t try different shapes and colors, but you can make the most beautiful decorations out of it. The recipe I used can be read here, but I made a lazy variant. I don’t have a mixer to grind almonds myself and I did not want to search for orange blossom water. The marzipan still tastes perfect! Try it, it will only take you 10 minutes and three ingredients!!

What you need

– 100 grams ground almonds (I used the one with skin, but it is better to buy ground almonds without. I think almond flour will do perfect as well)
– 140 grams powder sugar
– 1/2 egg white
(- food color and flavor optional)

What you do

1. Sieve and mix ground almonds with powder sugar

Sieve almond and powder sugar
2. Mix in egg white (and flavor/food color if you like)
3. Knead until you have a firm ball
4. Wrap the ball in plastic foil and put it in the fridge for a few hours

Wrap marzipan
5. Enjoy!

~~~~~~~~~~~

Makkelijk Marsepein Recept

Om verder te gaan op het recept van vorige week, waar ik pepernoten heb gemaakt, nu een recept voor marsepein. Hoewel marsepein niet typisch Nederlands is, hoort het toch wel bij een gezellig Sinterklaasavondje. Ik heb niet gebruik gemaakt van de kneedbaarheid van marsepein door er mooie creaties van te maken, maar je kan makkelijk iets toepasselijks kneden voor familie of vrienden. Het recept dat ik gebruikt heb is hier te lezen, hoewel ik een ‘luie’ variant gemaakt heb. Ik heb geen keukenmachine om de amandelen klein te maken en ik had geen zin om te zoeken naar oranjebloesemwater. Maar de marsepein smaakt nog steeds perfect! Probeer het, je hebt slechts 10 minuten en 3 ingredienten nodig!!

Dit heb je nodig
– 100 gram gemalen amandelen (ik heb de variant met ‘velletje’ gebruikt, maar je kan beter gemalen amandelen gebruiken zonder de bruine vlokjes. Ik denk zelf dat amandelmeel ook perfect werkt)
– 140 gram poedersuiker
– 1/2 eiwit
(-levensmiddelenkleurstof en aroma is optioneel)

Dit doe je

1. Zeef en mix de gemalen amandelen en poedersuiker
2. Roer eiwit door het mengsel (en de kleurstof/aroma)
3. Kneed tot je een stevige bal hebt
4. Verpak de bal in plastic folie en leg het in de koelkast voor een paar uur
5. Geniet!

One Comment on “Easy Marzipan Recipe

  1. Pingback: Taai Taai – recipe | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d bloggers like this: