Fur Free

(voor Nederlands scroll naar beneden)

Images: infurmation.com

It is getting colder, at least where I live. People are wearing scarfs, gloves, hats and of course winter coats. Unfortunately it is ‘fashionable’ again to wear those coats with giant fur collars. I think a lot of people don’t know that their collar is real fur, because nowadays it seems that fur became really inexpensive. It is sad but true, you would be surprised how much fur is worn this winter! And I thought we were getting more humane by the year! I can show you terrible shots of raccoons, dogs, cats, rabbits and foxes who are skinned alive or anally electrocuted just to become a decoration on a winter coat. But I won’t, because I cannot watch them myself – they are too horrific. There are so many very nice alternatives. So I wanna ask you to think before you buy and choose the one that has fake skin. Because the only body fur looks really good on, is on an animal.
For more information check the FurFreeAlliance or Peta.

~~~~~~~~~~

Bontvrij

Het wordt kouder, in ieder geval waar ik woon. Mensen dragen sjaals, handschoenen, mutsen en natuurlijk winterjassen. Helaas is het tegenwoordig weer ‘hip’ om jassen te dragen met gigantische bontkragen. Ik denk dat veel mensen niet weten dat hun bontkraag gemaakt is van echt bont, tegenwoordig lijkt het erop alsof bont heel goedkoop is geworden. Het is treurig maar waar, je zult verbaasd zijn hoeveel bont er gedragen wordt deze winter (en als je zeker wilt weten dat je jas bontvrij is, check het filmpje hieronder of kijk even in de bontvrijlijst of het merk erbij staat). Bont voor Dieren doet haar best en zorgt er met verschillende acties voor dat mensen steeds bewuster zijn van de verschrikkingen achter bont. Helaas wordt het nog steeds volop gedragen. Ik zou je verschikkelijke foto’s en filmpjes kunnen laten zien van wasberen, honden, katten, konijnen en vossen die levend gevild zijn of anaal geelectrocuteerd, alleen maar om een decoratie te worden op een winterjas. Maar ik doe het niet, want ik kan ze zelf niet eens bekijken – ze zijn te gruwelijk voor woorden. Er zijn zo veel alternatieven. Daarom wil ik je een ding vragen: denk na voordat je koopt en kies de optie met nepbont. Want het enige lichaam waar bont echt goed bij staat is dat van een dier.

Kijk voor meer informatie op de website van Bont voor Dieren. Je kunt daar ook stemmen op het ‘Domme Bontje‘ en meer lezen over de achtergronden van bont.

Leave a Reply

%d bloggers like this: