Handmade Holiday Gifts Inspiration

(voor Nederlands scroll naar beneden)

(The gift I made for my boyfriend last Christmas
– an Ipod cover. Find the pattern here)

Christmas is coming (and for some ‘Thanksgiving’ and others ‘Sinterklaas’), that also means getting gifts for you loved ones. Now, if you want to do it totally different this year you can decide to buy or make handmade gifts. On the internet a lot of different ‘Handmade Holiday Pledges’ can be made. That means you’ll take the pledge to buy handmade gifts for at least 50 % of the gifts you are collecting to give away. I am not taking a pledge like that but I am definitely inspired by it. Last year I managed to make¬† handmade gifts for all the people I celebrated Christmas with and I plan to do it again. Now you may think money is an issue here. To be honest, if the handmade gifts were more expensive than bought gifts I would still make them myself. Handmade gifts give you a ‘pre-experience’ on the holidays and also make you think of the people you are crafting a present for. Another plus: you avoid crazy gift shopping!
If you think about making some gifts for your loved ones, let me give you some inspiration. And when you don’t have the time, or you think it is too hard to make the gifts: look on Etsy.com for all the beautiful handmade gifts you can imagine.

Start by making a list of the people you want to give a handmade gift. Think about things they would like to get, but don’t be too hard on yourself. For example: for your mother handmade bath scrub, for your brother knitted gloves and for your grandma a collage with family pictures. It doesn’t have to be big to be beautiful. Find the inspiration on some websites below.

Ravelry – If you are a knitter you will definitely find the (free) knitting pattern you were looking for on this website.

Everything Etsy – Gives you 101 gift ideas for different kind of people.

A Beautiful Mess –¬† A lovely website with loads of tutorials and ideas.

Curbly.com – This website is also a community where people can share their projects and inspiration – mostly home decoration.

Pinterest – To be honest, I am not on Pinterest, but it will give you plenty of ideas for great holiday gifts!

Go and explore the internet to see how you can craft your gifts! Your family and friends will be surprised!

~~~~~~~~~~~~~

Hangemaakte Kado’s voor de Feestdagen

Kerst komt eraan (en voor sommigen ‘Thanksgiving’ en anderen ‘Sinterklaas), dat betekent meestal ook het kopen van kadootjes voor familie en vrienden. Maar als je het eens helemaal anders wil doen dit jaar kun je je geliefden verrassen met handgemaakte kadootjes. Op het internet zijn er verschillende ‘Handmade Holidy Pledges’ the vinden. Dat houdt zoveel in dat je belooft dat minimaal 50% van je gekochte kadootjes, handgemaakt is. Ik heb niet zo’n belofte getekend, maar ben er wel geinspireerd door geraakt. Vorig jaar is het me gelukt om handgemaakte kadootjes te maken voor alle mensen waar ik kerst mee heb gevierd en ik probeer het dit jaar ook weer voor elkaar te krijgen. Je zou kunnen denken dat het een geldkwestie is, maar als ik eerlijk ben zou ik ook de kadootjes zelf maken als dat duurder zou zijn dan gekochte kado’s. Door zelf de kado’s te maken lijkt het wel alsof je de kerst ‘voor’ beleeft en tegelijkertijd denk je meer aan de persoon waar het kadootje voor bedoeld is. Nog een pluspunt: je hoeft je niet tussen het zwoegende en zwetende publiek te bevinden die de dag voor kerst niet weten wat te kopen!

Als je erover denkt om zelf kadootjes te maken voor je geliefden, hierbij wat inspiratie. En als je geen tijd hebt of als het net iets te lastig is om zelf de kadootjes te maken: kijk op etsy.com voor de meest geweldige en mooie handgemaakte kadootjes in alle mogelijke prijscategorien.

Begin met het maken van een lijstje van mensen die je graag een handgemaakt kado wil geven. Denk dan aan dingen die ze leuk of handig zouden vinden, maar maak je niet teveel kopzorgen. Bijvoorbeeld: voor je moeder maak je zelfgemaakte badscrub, voor je broertje brei je handschoenen en voor je oma maak je een collage met familiefoto’s. Het hoeft niet groots te zijn om in de smaak te vallen. Kijk voor meer inspiratie eens op bovenstaande websites.

Succes en veel plezier met het maken van de kadootjes. Je vrienden en familie zullen verrast zijn!

Leave a Reply

%d