Simple Bread Sticks

(voor Nederlands scroll naar beneden)

When people are coming over I find it very handy to make soup. Because it is easy to keep warm and you can serve it whenever you want, without having to constantly look at it. So this (and last) autumn I made the pumpkin soup a couple of times (and it was always a success!). Since I live on my own, 10 years now, I noticed that I handle visitors in my house the same as my mother does. I overwhelm them with food and love it when they feel at home. So a soup will not do for our guests. That’s why I also make salads, dipping and of course a big dessert. But ordinary bread for the soup was a bit boring this time; bread sticks were the answer! And also a big hit. Complete your soup with bread sticks to give your guests an even warmer welcome!

What you need

> frozen puff pastry
> grated cheese – about 200 grams (I used Gouda, but cheddar would also do the job)
> preferably a herb like thymine and 1 spoon of olive oil

What you do

1. Cut the frozen pastry in slices of ± 3 cm when it is still frozen
2. Grate the cheese (if you bought a big chunk of cheese)
3. When you want to add herbs mix the thymine and olive oil in a small bowl and spread it over the pastry


4. When the pastry is defrosted you can put the grated cheese on top and twist the slice


5. Add some extra cheese and bake them following the instructions on the package
6. Enjoy your bread sticks with soup

~~~~~~~~~~~~~~

Simpele Kaasstengels

Als er mensen op visite komen vind ik het handig om soep te maken. Het is makkelijk warm te houden en je kan het serveren op een moment dat jou dat uitkomt, zonder dat je het constant in de gaten moet houden. Vandaar dat ik deze en vorige herfst een paar keer pompoensoep gemaakt heb (en het is elke keer een succes!). Sinds ik op mezelf woon, 10 jaar nu, is het me opgevallen dat ik gasten bij ons thuis net zo behandel als mijn moeder dat bij haar thuis doet. ‘Twentsche Gastvrijheid’ zoals mijn schoonvader dat noemt. Ik overlaad ze met eten en vind het geweldig als ze zich thuis voelen. Dus een eenvoudig soepje is niet goed genoeg voor de mensen die ons huis binnenlopen. Dat is de reden waarom ik ook salades, dip en natuurlijk een groot dessert maak. En waarom ‘gewoon’ brood niet goed genoeg is. Kaasstengels zijn het antwoord hierop en nog een grote hit ook! Maak je soep compleet met kaasstengels en je geeft je gasten een nog warmer welkom!

Dit heb je nodig

> bevroren bladerdeeg
> geraspte kaas – ongeveer 200 gram
> optioneel zijn kruiden zoals tijm gemixt met een lepel olijfolie

Dit doe je

1. Snij het bevroren bladerdeeg in stroken van ongeveer 3 cm
2. Rasp de kaas (als je een blok kaas hebt gekocht)
3. Als je kruiden wil toevoegen kun je doen door de stroken bladerdeeg in te smeren met het olijfolie-kruidenmengsel
4. Als de bladerdeeg ontdooid is leg je wat geraspte kaas bovenop en draai je de stroken als een wokkel
5. Leg wat extra kaas bovenop en bak de bladerdeeg volgens instructies op de verpakking
6. Geniet van de kaasstengels en je soep

2 Comments on “Simple Bread Sticks

  1. Pingback: Top 5 Favorite Recipes | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d