Celebration Day

(voor Nederlands scroll naar beneden)

We were certain it would appear on DVD. The camera work and footage we saw when we were there looked so professional! So, we waited and waited and almost gave up hope. But last month there was finally the news that the whole concert can be bought on DVD within 2 months! And first we can even experience it semi-live in the cinema on the 17th of October. I am thrilled!! Also because I was there in the O2 Arena at the reunion concert of Led Zeppelin and I can’t wait to see some footage.

To be clear, I am not a bearded old man, I wasn’t even born when Led Zeppelin had their best days. So, to see them live in 2007 was the first (and only) moment. How? Just luck I think. My boyfriend subscribed to the big lottery for tickets and out of many millions we were the lucky ones who could buy a ticket. We had to scrape together the money but what would you do when you had the opportunity to see one of the biggest rock bands of the planet live (possibly for the last time)? We were a bit late with our seat reservations, so we ended up at the right side of the stage at highest seats possible. But we had a clear view of the stage the entire time. Security was crazy (to prevent you from making big money out of your tickets) and we had to get our bracelets a day before. Also a good excuse to stay in London for a few days. By the way, we stayed in the cutest B&B close to the O2 arena, Number 16 (the host wanted to make us a vegetarian English breakfast!) and eat at a cosy vegetarian restaurant, Mildreds.

So many wonderful memories and how great is it that we can see it again in cinemas?! Also because you couldn’t bring your camera and we haven’t got any images from us at the concert.

~~~~~~~~~~~

Celebration Day

Wij wisten zeker dat het op DVD zou komen. De manier waarop alles gefilmd werd zag er zo professioneel uit! We hebben gewacht en gewacht en gewacht en bijna de hoop opgegeven. Maar afgelopen maand was daar eindelijk het nieuws dat het hele concert binnenkort op DVD verschijnt! En dan kunnen we het eerst nog even herbeleven in de bioscoop op 17 oktober. Ik vind het geweldig! Want ik was er bij, bij het Led Zeppelin concert in 2007 in de O2 Arena.

Voor de duidelijkheid, ik ben geen oude bebaarde man, ik was nog niet eens geboren toen Led Zeppelin hun beste dagen meemaakte. Dus om ze live te zien in 2007 was het eerste (en enige) moment. Hoe? Een beetje geluk, denk ik. Mijn vriend heeft zich ingeschreven voor de grote kaarten loterij en wij werden gekozen uit miljoenen mensen die zich ook hadden ingeschreven. De gelukkigen om een kaartje te kunnen kopen welteverstaan, daarom hebben we het geld bij elkaar moeten schrapen. Maar he, wat zou jij doen als je een van de grootste rock bands op aarde live zou kunnen zien (grote kans dat dit hun laatste optreden ooit was)? We waren een beetje laat met onze stoelreservering, daarom hadden we zitplaatsten in de hoogste ring, maar wel aan de rechterkant van het podium. Die positie gaf ons wel een goed beeld op het podium het hele concert. De beveiliging was erg streng (om te voorkomen dat je je kaartje voor veel geld zou doorverkopen) en we moesten onze armbandjes een dag van tevoren ophalen. Een goed excuus om een paar dagen in Londen te verblijven. We verbleven in een extreem schattig Bed&Breakfast dichtbij de O2 Arena, Number 16 (de eigenaar wilde ons een vegetarisch Engels ontbijt maken!) en heerlijk gegeten bij Mildreds een gezellig vegetarisch restaurant.

Zo veel mooie herinneringen waar we weer even aan terugdenken woensdag de 17e.

Leave a Reply

%d