‘Upyarn’ your mirror

(voor Nederlands, scroll naar beneden)

Sometimes you have something lying around for so long and just when the moment comes you want to throw it away, you come up with an idea. I have to admit that a lot of times the idea comes after it is gone (you cannot keep everything, right?), but this time I kept it just long enough. It is an old mirror, seventies style, and not fitting our just updated study any more. So I combined forces and made this DIY project with leftover wool. The fun thing is you can make it any pattern and any color you like, because it is so easy!

What you need

> an (old) mirror
> left-over wool of your choice
> glue – I used photo glue
> paint – if necessary

What you do

1. If your mirror is as orange as mine, you want to first paint it in a darker color. I used normal acrylic paint for this in dark brown.


2. Let it dry for a few hours.
3. Start working on the pattern you like. I followed the shapes of the mirror.
4. Let it dry for a little while.
5. Done (told you it was easy!).

~~~~~~~~~~~~

Soms heb je iets in huis ‘rondslingeren’ en net op het moment dat je het weg wil doen, heb je een leuk project bedacht. Ik moet toegeven dat ik dat idee vaker krijg als ik het voorwerp al weggegooid heb omdat je niet alles kan houden. Maar dit keer heb ik het lang genoeg uit de vuilnisbak gehouden. Het is een oude spiegel, jaren zeventig stijl, die niet meer zo goed past bij onze net gepimpte studeerkamer. Daarom heb ik mijn krachten gebundeld en er een project van gemaakt waar ik ook mijn restje wol bij gebruik. Het leuke hieraan is dat je de spiegel kan maken in iedere kleur en met elk patroon, omdat het zo makkelijk is!

Dit heb je nodig

> een oude spiegel
> restjes wol
> lijm – ik heb fotolijm gebruikt
> verf –  als het nodig is

Dit doe je

1. Als je spiegel net zo oranje is als die ik heb gebruikt, dan is het handig om ‘m een donker kleurtje te geven. Ik heb normale acrylverf gebruikt in donkerbruin.
2. Laat het drogen.
3. Maak een patroon met de wol. Ik heb de vormen van de spiegel gevolgd.
4. Laat het een tijdje drogen.
5. Klaar! (ik zei toch dat het makkelijk was!?)

One Comment on “‘Upyarn’ your mirror

  1. Pingback: My Upholstered Mirror | I Love Green Grass

Leave a Reply

%d bloggers like this: